Wednesday, November 14, 2012

My Exora & Me

24 hb November 2012
Aku dapat exora bold cfe merah ini
 
 
 
Aku namakannya Exora.. hahaha.. panggilan manja dia Exo.. oklah kan
Proses pembelian pinjaman dan sampai dpt kat tgn aku dalam seminggu lebih jer..
merasa lah wat jejalan masa raya haji tempoh hari..
Kenapa aku amik Exora?
Ramai yg kata aku single mingle buat apa amik keta beso..
Jawapan aku ialah..
Duit aku suka hati akulah nak beli keta apa aku suka.. haha
Takdelah aku jwb begitu.. cam kurang sopan plak kan..
Sebenarnya dah inilah kereta yang berjaya menarik hatiku ini.. chewah..
aku tengok yg lain semua tak berkenan..
berkenan luar tak berkenan dalam
berkenan dlm tak berkenan luar..
i only get what i want or not get it at all
pergh!!
 
oklah
yang aku berkenan kat exora ini adalah kerana
-saiz (size does matter) hehe.. besor boleh bawak ramai2.. jalan ramai2 meriah
-banyak pintu.. (taklah byk sbnrnya.. cam keta lain jugak tapi dibandingkan dengan satria aku yg 2 pintu tu.. lepas ni takdelah suara2 susahnyer nak masuk keluar keta ko ni.. sakit pinggang mak.. hehe
-interior dia yg sgt cun dan praktikal bagi aku.. senang nak kendali nak capai itu ini plus leather seat senang nak bersih
-luaran of courselah warna red plum yg cun melecun
-enjin cfe terbaik wok..
 
yg aku tak berkenan sgt mungkin sbb aku rasa terbuai bila amik selekoh laju2 berbanding stria aku.. maklumlah mpv ni tinggi tak macam satria aku rendah.. haha..mana sama beb.
 





Adik Exo dan Abang Knight sama2 pilihan hatiku
 
Abg Knight masih bersama ku walaupun dealer nak beli trade in 8K.. Sayang rasenyer nak bagi..
Dah 9 tahun AbgKnight dgn aku..
 tak pernah buat perangai ssekali jelah yg biasa2 jer..
pasal aku lenjan dia ganas2.. dua kali eksiden .. dua kali tu juga dia melindungiku dgn baik..
servis ikut suka poket jer.. sian Abg Knight..
Ni adik aku tgh pinjam Abgknight sebab wira dia rosak.. dah bbrp minggu tak jumpa AbgKnight.. Winduuunyer!!!
 
 
 

3 comments:

  1. waaa.. dah ada kereta baru.... syok laaa... :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. mmg syiok bawak.. tp kurang syiok bila nan bayo..haha

    ReplyDelete